Čokoladna torta


Sastojci

Krema:
1/2 l vrhnja za kuhanje
200 gr čokolade za kuhanje
200 gr mliječne čokolade

Tri kore :
9 kom jaja
18 žlica šećera
9 žlice mlijeka
9 žlice ulja
9 žlice kakaa
9 žlice brašna
1,5 kom praška za pecivo

Preljev za kore:
3 dcl mlijeka
3 žlice kraš expressa

Priprema
1.
Neprestano mješajući otopite 200 gr mliječne i 200gr čokolade za kuhanje u 1/2 l vrhnja za kuhanje, nakon što proključa, smanjite  temperaturu i kuhajte dok smjesa ne postane gušća ( oko 5 min).
Nakon toga sklonite sa štednjaka, i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi sat- sat i po. Za to vrijeme pripremite kore za tortu.
2.
Ja svaku koru pripremam posebno, dakle,
prvo izmiksam 3 jaja i 6 žlica šećera, u to kasnije dodam 3 žlice mlijeka , 3 žlice ulja, 3 žlice brašna, 3 žlice kakaa i 1/2 praška za pecivo. Koru pečem u okruglom limu promjera oko 22-24 cm  na 180 stupnjeva, 15-20 min ovisno o pećnici.
3.
Nakon što ste sve kore ispekli, u 3dcl toplog mlijeka pomješajte 3 žlice kraš ekspresa ( ako ga inače ne koristite možete pomješati 2 žlice kakaa i 1 žlicu šećera,ali treba paziti da se šećer otopi).
Kad se kore prohlade, dobro izmješajte žlicom pripremljenu kremu od čokolade,i jednu koru vratite u kalup za torte, prelijte po njoj 1/3 preljeva za koru, i nanesite malo manje od pola čokoladne kreme, zatim složite drugu koru, prelijte preljevom, nanesite isto toliko čokoladne kreme kao na prvu koru, te stavite treću koru, prelijte je preljevom, i nanesite ostatak čokoladne kreme.  Ovako pripremljenu tortu je najbolje ostaviti u frižideru barem 6 sati, ja je većinom ostavim preko noći. Zatim je izvadite iz kalupa i uredite po želji.
izvor http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar