Torta Hello Kitty


Sastojci
Kora
6 jaja
160 g šećera
kesica vanilin šećera
160 g brašna
pola kesice praška za pecivo
50 g mlevenih badema
brašno i ulje za oblaganje kalupa
Fil
300 ml mleka
100 g šećera
kašika gustina
250 g putera
100 g malina
80 g džema od maline
Dekoracija
50 g kokosa
40 g marcipana
kašičica kakaoa
ružičasta prehrambena boja


Priprema
1. Okrugli kalup za torte prečnika 28 cm pouljite i pobrašnite. Umutite belanca u šam i dodajte šećer. Posebno umutite žumanca s vanilinim šećerom. Polako pomešajte dve smese. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i bademe. Sve promešajte polako i sipajte u kalup. Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko 45 minuta. Sačekajte da se kora ohladi, zatim je izvadite iz kalupa i presecite dva puta horizontalno da dobijete tri kore.
2. Skuvajte gust krem od mleka, šećera i gustina. Mešajte konstantno dok se ne prohladi. Nakon toga umešajte puter isečen na kockice i mešajte dok ne dobijete glatku homogenu smesu.
3. Viljuškom izgnječite maline. Odvojite trećinu fila, a u ostatak dodajte maline. Prvu koru premažite polovinom džema, pa polovinom fila s malinama, preklopite drugom korom i premažite je ostatkom džema i fila od malina. Preklopite trećom korom i stavite u frižider da se stegne.
4. Kada se fil stegne, isecite tortu u obliku Hello Kitty. Premažite celu tortu ostatkom fila (bez malina) i pospite kokosom. Deo marcipana obojite kakaoom i napravite oči, nos i brkove, a deo obojite prehrambenom bojom i napravite cvetiće, nos i mašnicu.
izvor www.stvarukusa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar