Cheesecake sa jagodama


Sastojci
150 g speculoos keksa
75 g putera
marmelada od jagoda
jagode
deo od sira
8 kasika secera
225 g krem sira
375 g mascarpone
3 jaja
3 zumanca
aroma vanile, 1 1/2 kasika soka od limuna, naribana limunova korica
deo sa kiselim vrhnjem
145 ml kiselog vrhnja
vanilin secer
Premaz od sira
200 g mascarpone
2 vanilin secera
100 ml kiselog vrhnja
1 slag fix


Priprema
1.
Otopite puter i umijesakjte mljeveni keks, utisnite u dno kalupa za cheesecake i stavite u frizixder da se stegne pa premazite marmeladom od jagoda i omotajte kalup aluminijumskom folijom da ne bi curio. Ugrijte rernu na 180 stepeni.

Umutite sir, secer, aromu vanile, limunov sok i limunovu koricu pa dodajte jedno pojedno jaja i zumanca. Uspite u u kalup i stavite kalup u pleh koji ste napunili vrucom vodom. Pecite 50 minuta, pa uspite po vrhu umuceno kiselo vrhnje sa vanilin secerom i pecite jos 10 min, zatim izvadite kalup iz pleha sa vodom, skinite foliju i ostavite da se ohladi u kalupu na resetci za hladjenje.

Zatim stavite u frizider da se dobro ohladi, izvadite iz kalupa, premazite premazom od mascarpone sira i ukrasite, po donjem rubu su kriske jagoda, po gornjem rubu sam posula parcice susenih malina, i na vrhu su ruze od jagoda.
izvor http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar