Ultimativna čokoladna torta


Kao veliki ljubitelji čokolade, uvijek smo u potrazi za još boljim, još čokoladnijim okusom čokoladne torte. Ultimativna čokoladna torta je istinski raj za čokoladoljupce I svakako ju morate probati.

Sastojci:

200g kvalitetne tamne čokolade s najmanje 60% kakaa

200g maslaca, rezanog u komadiće

170g brašna

1 I 1/2 čajne žličice praška za pecivo

žličica soli

200g šećera u prahu

200g Muscovado smeđeg šećera (Encian, 15,99kn)

25g kakaa

3 srednja jaja

5 žlica mlaćenice

ribana čokolada za dekoriranje

Krema:

Priprema

200g tamne čokolade (kao na slici)


200ml tučenog vrhnja

2 čajne žlličice šećera u prahu

Namastite maslacem kalup za tortu promjera 20cm. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva (140 ako imate pećnicu s ventilatorom).

Izlomite čokoladu, dodajte joj maslac. Zagrijavajte mješajući na laganoj vatri, pazite da vam ne zagori. Smjesu možete otopiti I u mikrovalnoj, povremeno mješajući.

2. Dok se čokolada topi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, obje vrste šećera I kakao u veliku zdjelu. Pripazite da nemate grudica. Posebno istucite jaja s mlaćenicom.

3. Ulijte smjesu otopljene čokolade I smjesu s jajima u smjesu s brašnom I lagano promiješajte dok se sastojci potpuno ne prožmu. Smjesu ulijte u kalup I pecite 1 sati 25-30 minuta. Kada ubodete čačakalicu u sredinu biskvita, trebala  bi biti potpuno čista – tada znate da je biskvit gotov. Ne brinite se ako biskvit popuca ili ako se slegne. Ostavite da se ohladi, a tada ga preokrenite na rešetku kako bi se potpuno ohladio.

4. Kada je kolač ohlađen, prerežite ga horizontalno na 3 dijela. Napravite kremu: izlomite čokoladu na manje dijelove. Tučenom vrhnju dodajte šećer  u prahu I zagrijavajte na laganoj vatri dok ne zakuha. Smjesu dodajte izlomljenoj čokoladi I miješajte dok se čokolada ne otopi.

5. Namažite slojeve biskvita sa samo malo kreme, a ostatkom prelijte cijelu tortu puštajući kremi da pada. Kremu malo popravite nožem. Ukrasite ribanom čokoladom.

Torta ostaje vlažna I kremasta oko 3-4 dana. izvor www.wedding.hr

Nema komentara:

Objavi komentar