SVJETSKI POZNATA POSLASTICA ZA 20 MINUTA GOTOVA


Sastojci

– 1 Cheesecake Dolcela
– 1 žlica Kakaa u prahu Dolcela
– 3 žlice mlijeka
– 60 g maslaca
– 350 ml mlijeka
– 300 g svježeg sira (mascarpone)
– 150 g čokolade

Priprema

Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.

Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).

Utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.

Stavite u hladnjak na 20 minuta.

Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom (3 minute) da dobijete kremu.

Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.
Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.

U ostatak kreme umiješajte otopljenu čokoladu.

Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice (u obliku saća).

Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.

Umjesto u obliku loptica, čokoladnu kremu možete nanijeti u obliku spirale ili išarati u obliku mreže.
Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar