Švarcvald Torta (Schwarzwälder Kirschtorte)


Sastojci:

BISKVIT
7 jaja
250 g secera
1 vanilin secer
100 g brasna
3 kasike ulja
60 g kakao
na vrh noza prasak za pecivo

FIL I
250 ml slatke pavlake
200 g seckane cokolade (koristim tamnu)
1 stakla visnja ili tresnja (ocediti – sok zacuvati)

FIL II
250 ml slatke pavlake
1 slag fiksa
1 vanilin secer
2 kasike rakije od visnja (ne liker)
2-3 kasike secera u prahu

DEKORACIJA
1 slag krem
cokoladne pahuljice (mrvice)
kandirane visnje

Priprema

1
od belanaca i 150 g secera ulupati cvrst sneg
2
zumanaca mutiti penasto sa 100 g secera i vanilin secer, u to dodati kasiku po kasiku ulje
3
promesati brasno, kakao i prasak za pecivo i to prosejati preko smese od zumanaca
na kraju dodavati sneg od belanaca i pazljivo mesati varjacom
4
izliti testo u kalup za torte (26icu) i peci u zagrejanu rernu na 180° oko 40 min, kad je gotovo ostaviti da se dobro ohladi pa onda preseci 2x (3 kore)
5
fil: zagrejati slatku pavlaku i nju rastopiti cokoladu, i ostaviti da se ohladi pa je onda mutiti cvrsto (kao obicni slag)
6
fil: ulupati slatku pavlaku sa slag fiksom cvrsto, dodati rakiju, vanilin secer i secer u prahu, mutiti jos malo
7
u kalup staviti prvu koru, poprskati sokom od visnja, na to sloziti visnje, preko dodje 1. fil, onda staviti drugu koru opet poprskati sokom, zatim premazati 2. filom i na kraju dodje treca kora
8
tortu pustiti da se stegne na hladnom, izvaditi kalup pa je ukrasiti po zelji
izvor http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar