Švarcvald torta - Schwarzwälder Kirschtorte, das Original


Sastojci
za biskvit:
5 žumanaca
100 + 50 g šećera
1 vanilin šećer
4 belanaca
70 g (7 punih kaš.) brašna
20 g (2,5 pune kaš.) skroba-gustina
20 g (5 punih kaš.) kakaa
60 g otopljene čokolade
50 g otopljenog maslaca
75 g mlevenog badema
za nadev i filovanje:
1 tegla (netto 340g) kompota od višanja
4 pune kašike skroba-gustina
5 kašika šećera
i još:
800 ml rashlađene slatke pavlake
3 kremfixa
150 g šećera u prahu
i još:
oko 80 ml višnjevače (npr. Maraska Maraschino ili Kirschwasser)
za dekoraciju:
150 g ribane čokolade
oko 12 kom. kandiranih trešanja, crvenih

Priprema
1.
Penasto ulupati žumanca sa 100 g šećera i vanilin šećerom. Zatim sjedinti sa čvrsto ulupanim
belancima, ulupanim sa preostalih 50 g šećera.
2.
Dodati brašnaste sastojke, izmešati pa dodati ohlađenu otopljenu čokoladu i maslac, umešati na kraju i badem.
3.
Testo peći u formi vel. 26 cm na 180*C, oko 25 minuta. Izvaditi ohladiti i pustiti da se odmara oko 3 sata. Zatim izrezati na 3 kore i poprskati ih likerom.
4.
Ocediti višnje. U malo soka razmutiti skrob, ostatak zavreti sa šećerom, pa zgusnuti razmućenim skrobom. Ubaciti višnje.
5.
Čvrsto ulupati pavlaku sa šećerom i kremfixom. Donju koru premazati filom od višanja. Premazati 1/3 ulupane pavlake, preklopiti srednjom korom i premazati pavlakom, preklopiti trećom korom i celu tortu premazati ostatkom pavlake, pritom malo odvojiti i staviti u špric sa zvezdastim otvorom.
6.
Tortu posuti sa svih strana ribanom čokoladom. Ukrasiti odozgo preostalom pavlakom i poređati kandirane trešnje. Ostaviti da se dobro ohladi.
izvor http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar