ČOKOLADNA TORTA SA MNOŠTVO ČOKOLADE – za sve ljubitelje sočne i jake poslastice!



Sastojci:

6 jaja
12 kašaika šećera
6 kašika brašna
6 kašika ulja
100 gr otopljene tamne čokolade
1/2 praška za pecivo
1l slatkog vrhnja
250 gr milka čokolade
150 gr menaž čokolade
3 dcl mlijeka (za prelivanje kora)
2 kašike kakaoa

Priprema
1.
pripremite biskvit :
Umutite jaja sa šećerom,dodajte ulje,100gr.otopljene i ohlađene čokolade za kuhanje,brašno ,2 kašike kakao, prašak za pecivo. Biskvit pecite na 200c u okruglom kalupu za torte dim. 28cm. Kada je pečen i ohlađen presjecite ga na 2 jednaka dijela.
2.
priprem fila :
Zagrijte 500ml slatkog vrhnja,izlomite 250 gr milka čokolade i 150 gr menaž čokolade,neka se otopi u slatkom vrhnju( ne smije da vri).
Kada se topila fil stavite u zamrzivač na pola sata.
3.
Umutite 500ml slatkog vrhnja
Preliv za koru: Pomješajte 3dcl mlijeka, 4 kašike šećera u prahu
4.
filovanje:koru natopite sa polovinom pripremljenog preliva-fil od čokolade-umućeno slatko vrhnje- još jdnom ponovite isti postupak.

maxikuhinja.info

Nema komentara:

Objavi komentar