MINI ŠTRUDLICE KAO IZ PRODAVNICE – mekani biskvit punjen džemom!



Mini štrudlice sa punjenjem od slatkog džema su veoma slične onim kupovnim ali mnogo ukusnije. Domaće je ipak domaće.

Sastojci:

200 gr biljne masti
150 gr šećera u prahu
2 kašike jabukova sirćeta
550 gr brašna
9 kašika hladne vode
1 kašikica sode bikarbone
džem od šljiva
Šećer u prahu
1 vanilin šećer

Priprema:

U jednoj posudi sastavite mast i šećer u prahu. Umutite da bude pjenasto pa dodajte sirće, hladnu vodu, brašno i sodu bikarbonu . Zamijesite tjesto i ostavite na hladnom da stoji oko 1 sat.
Kad tjesto nadođe podijelite ga na 2 djela. Svaki dio oblikujte u valjak, jer kad budete valjali ploču od tjesta da vam bude četvrtastog oblika ne okruglog.Obja djela tjesta razvaljati u ploču veličine 21 x 30 cm. Oba  tijesta uzduž podijelite na 3 djela. Da bi ivice tjesta bile ravne kod valjanja koristite lenjir. Na svaki dio stavite uzduž džem i presavijte. Isijecite presavijeno tjesto na 5 djelova.Štrudlice redajte u pleh prethodno obložen pek papirom.
Pecite štrudlice na 170 stepeni nekh 20 minuta. Pečene štrudlice uvaljajte u šećer u prahu izmješan sa vanilin šećerom.
izvor maxikuhinja

Nema komentara:

Objavi komentar