Bijela torta


Sastojci
Biskvit:
4 bjelanjaka
5kasika secera
6kasika brasna
1 prasak za pecivo
1velika naranca(zajedno i kora i sok)
60gr grubo sjeckanih badema
Krema:
4 zumanjka
5kasika secera
2kasike skrobnog brasna(gustina)
2 pudinga od vanilije
700ml mljeka
500ml vrhnja za slag
2kasike vanilije arome
5kasika badema mljevenih
1 zelatina

Priprema
1.
Za biskvit odvojiti bjelanjce pa ih istuci u cvrsti snjeg sa prstohvat soli,zatim dodati secer i jos mutiti u cvrstu kremu.Narancu sam stavila u multipraktikum i sve smiksala zajeno sa korom i dodati u
bjelanjke,jos lagano miksati pa dodati bademe ,brasno i p.z.p i izmjesati sa kasikom da se izjednaci ..u okrugli obruc promjera 26cm staviti papir za pecenje pa izliti smjesu i poravnati pa staviti da se pece na 180C oko 15-20 min.ovisno o rerni provjeriti cackalicom dali je peceno
2.
Kad je biskvit pecen malo ga ohladiti pa skinuti papir za pecenje i prerezati ga da dobijemo 2 bisvita
3.
Za kremu usuti mljeko da zavrije a odvojiti 10 kasika od te kolicine pa izmutiti sa zumanjcim,secero, skrobnim brasnom i pudingom..
usuti sve u mljeko i mjesati par min.da se zgusne i ostaviti da se skroz ohladi
4.
Izmutiti vrhnje u cvrsti snjeg pa doadti u kremu zajedno sa vanilija aromom i bademima sve imiksati,a zelatinu pripremiti po uputama pa staviti u kremu i mutiti...
5.
Na polovicu biskvita staviti kremu pa par min.ostaviti u frizideru da se stisne pa poklopiti biskvitom i citavu tortu premazati sa ostatkom kreme..ukrasiti sa rendanom korom od narance i bademima prepolovljenim na pola po zelji
Posluživanje
Tortu ohladiti i uzvati u laganoj kremi i mirisljivim biskvitom..
mozete povecati kolicinu secera u kremi ako volite slade :)))
Izvor http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar