Choco Cheesecake


Sastojci
Biskvit
250 g prhkih keksi
60 g maslaca
1 limun
Krema
500 g sira mascarpone
500 ml slatkog vrhnja
100 g bijele čokolade
3-4 žlice meda
par kapi ekstrakta vanilije
1 želatina u prahu
1 čokoladne strugotine

Priprema
Biskvit
1.
Kekse (ja sam koristio barriline tarallucci i grancereale) usitniti, ali na taj način da se ne usitne do kraja. Najbolji postupak je da se keksi zamotaju u krpu i dobro izudaraju. Tako će te dobiti sitnije i krupnije komadiće koji će dati posebnu teksturu biskvitnom dnu.
2.
Izmrvljene kekse pomješati sa rastopljenim maslacem, sokom od limuna i naribanom koricom od limuna. Dobro utisnuti u okrugli kalup za torte ( na dno staviti papir za pečenje). Staviti u hladnjak dok se radi krema.
Krema
1.
Izmiksati sir, rastopljenu bijelu čokoladu, med i ekstrakt vanilije. U drugoj posudi istući slatko vrhnje uz moguće dodavanje šlagfixa. Pomješati dvije smjese.
2.
Pripremiti želatinu prema uputi na pakiranju, rastopiti ju na laganoj vatri (ne smije kipjeti) te umutiti u smjesu. Smjesu istresti u kalup te ostaviti preko noći u hladnjaku. Ukrasiti tortu sa čokoladnim strugotinama.
Posluživanje
Poslužiti dobro ohlađeno
izvor http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar