Brzi cheesecake sa limunom


Sastojci
Za bazu
75 gr. digestive keksa
40 gr. putera
25 gr. Demerara šećera
Za cheesecake
200 gr. punomasnog krem sira
1 konzerva (400ml) kondenzovanog mleka
150 ml. slatke pavlake ( vrhnja)
3 kom limuna ( kora i sok)
2 kašike prah šećera

Priprema
1.
Keks stavite u najlon kesu, pokrijte krpom i oklagijom, ili nekim drugim predmetom, ga izmrvite.
2.
Otopite puter, dodajte šećer i izmrvljeni keks i dobro izmešajte.
3.
Okvir od pleha na rasklapanje dimenzije 20-22cm. stavite na tanjir za tortu, sipajte unutra pripremljeni keks za bazu i dobro pritisnite i stavite u frižider da se malo stegne dok pripremate smesu za cheesecake.
4.
Krem sir umutite dobro, dodajte kondenzovano mleko i umutite da se sve sjedini pa dodajte slatku pavlaku i to ujednačite. Smesa će biti veoma tečna, ali neka vas to ne brine.
5.
Sad dodajte rendanu koru od 3 limuna i sok od ta 3 limuna i sve to dobro izmešajte, videćete da će smesa odmah početi da se zgušnjava. Sipajte pripremljenu smesu preko baze i vratite u frižider da se stegne. Najbolje je da ostane preko noći.
6.
Skinite omot i ukrasite tortu po želji.
izvor http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar