Sastojci
6 bjelanjaka
prstohvat soli
100gr secera
2 kasikice vanilija secera
80gr glatkog brasna
35gr gustina
50gr kokosa
1,5kasikica praska za pecivo
2kasike ulja
1dl mljeka
1cep vanilija arome ili ljesnjak
oko 20-30gr mljevenih ljesnjaka
Krema:
400ml kokosovog mljeka
200ml mljeka
60gr(1ipo kesica) pudinga od vanilije
70 gr kokosa
250 ml vrhnja ta slag
150 gr margarina
4 kasike secera
2kasikice vanilija secera
Priprema
1.
Najprije pripremiti kremu.
Pomjesati kokos mljeko i obicno da prokuha,a malo mljeka odvojiti pa izmjesati sa pudingom i secerom.Slag umutiti sa vanilija secerom i dodati kokos kad se umuti.Kremu od pudinga ohladiti pa pomjesati sa slagom.Na kraju umutiti margarin.Kremu ostaviti u hladnjak.
2.
Pripremiti kalup promjera 24 cm.Staviti papir za pecenje.Izmutiti cvrsti snjeg od bjelanjaka sa soli,dodati secer i jos miksati.Pa dodati brasno sa p.z.p, kokos,gustin i na karaju ulje.Sve jos kratko izmikasti pa usuti u kalup i peci na 180C oko 15-20 min tok lagano ne porumeni.
3.
Pecen biskvit dobro ohladiti pa ga prerezati.Staviti na vaci tanjir jedan dio pa nakvasiti sa mljekom i venilija aromom pa staviti polovicu kreme,preko nje posuti mljevene ljesnjake i pokriti drugom korom i nju nakavasiti.Staviti ostatak kreme i sve ukrasiti po zelji.
Posluživanje
Ja sam ostavila malo kreme za ukrasavanje,i secer prilagodite po sebi nadodajte vise ako vam nije dovoljno slatko.
izvor http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar