Ferrero rocher torta


Sastojci

– 4 jaja
– 70 g brašna
– 1 kašičica praška za pecivo
– 1 kašičica kakaoa
– 130 ml mlijeka 3,2% mm
– 1 vanilin šećer
– 100 g šećera u prahu
– 100 g maslaca
– 130 g čokolade
– 70 ml slatke pavlake

Fil :

– 400 g Nutelle
– 100 g mljevenih napolitanki od lješnika
– 500 g mascarponea ili bijelog neslanog sira
– 250 g pečenih mljevenih lješnika

Priprema

Umutite maslac, šećer i vanilin šećer, dodajte jedno po jedno žumance, kakao i prethodno istopljenu čokoladu na pari. Umješajte brašno, prašak za pecivo, mlijeko, slatku pavlaku i umućen snijeg od bjelanaca.
Smjesu izlijte u okrugli kalup (prečnika 24-26cm) i ispecite jednu koru na 180 stepeni oko 30 minuta. Za to vrijeme umutite sir, Nutellu, mljevene napolitanke i lješnike. Prekrijte koru filom i po želji ukrasite prženim, sjeckanim lješnicima. Tortu držite u frižideru prije služenja.
Izvor: ilovezrenjanin.com

Nema komentara:

Objavi komentar