MOJ SAVRŠEN RECEPT ZA RAFAELO TORTU SAMO ĆU REĆI UŽIVAJTE…


Ova torta je savršenstvo. Pravila sam ju za svoj rođendan i avi su bili oduševljeni. Tako je lagana, ukusna, ma savršena. Čak i oni koji nisu ljubitelji kokosa su tražili još jedan komad.
Sastojci

Za biskvit:

– 7 bjelanjaka
– 150 g šećera
– 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
– 1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
– 70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
– 150 g Kokosova brašna Dolcela

Za kremu:

– 7 žumanjaka
– 2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela
– 700 ml mlijeka
– 100 g maslaca
– 100 g šećera u prahu
– 500 ml slatkog vrhnja

Još potrebno:

– 12 komada petit beurre keksa
– oko 100 ml mlijeka
– 2-3 žlice maraskina

Za posipanje:

– 50 g kokosova brašna

Priprema

Za biskvit:

Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.

Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u

Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.

Za kremu:

Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.

Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.

Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.

Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.

Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.

Poslužite dobro ohlađenu uz neki napitak ili kao desert nakon glavnog jela.

Oko biskvita možete staviti obod kalupa za torte i nanijeti kremu. Kalup skinite kad se krema učvrsti i zatim pospite kokosovim brašnom.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar