Čokoladna tekuća torta


Sastojci
4 jaja
2dl secera
2kasikice vanilija secera ili rum secer
2,5 dl brasna
1kasikica praska za pecivo
200gr tamne cokolade
200gr maslaca
krusne mrvice

Priprema
1.
Pecnicu ugrijati na 200C.
Kalup promjera24cm-25cm premazati maslacem pa posuti brasnom.

2.
Maslac i cokoladu otopiti na pari ili u mikrovalnoj,al paziti da nebi zagorila ako se topi u mikrovalnoj.Svako malo otvoriti pa promjesati.
3.
Pjenasto umutiti jaja ,secer i vaniliju dok smjesa ne pobjeli.U to lagano umjesati brasno sa p.z.p.
Kad se cokolada i maslac otopili i to dodati smjesi sve lagano izmjesati i na najmanjoj brzini na mikseru izjednaciti smjesu.
4.
Usuti u kalup i ne tresti previse kalupom vec lagano poravnati,po vrhu posuti sa malo krusnih mrvica i peci 12minuta.
Posluživanje
Pecnica vam mora biti ugrijana i kad stavite kolac peci te ga tocno 12min.zatim izvaditi i ohladiti pa lagano skinuti obruc.Najbolje je ostaviti kolac da prenoci pa rezati.Ostvaiti u frizider da se hladi.
Ja nisam cekala da prenoci lagano sam ostrim nozem rezala i super se reze a izmedu izlazi lava cokolade.
I da ako zelite da ne curi previse da dobijete cokoladnu tortu kao sa cokoladnom kremom nek vam stoji u frizideru.

Posluzite uz slag,sladoled ili neko vama omiljeno voce.
izvor http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar