MONTE TORTA


Sastojci za koru:
6 belanaca
6 kasika secera
150 gr krupno secenih lesniaka
(od toga ostaviti malo za dekoraciju)
6 kasika brasna
1 kascica praska za pecivo

Sastojci za krem:
6 zumanca
1 puding od vanile (72 gr)
2 kasike brasna
1 l mleka
1 vanilin secer
200 gr putra
50 gr secera u prahu

Jos potrebno:
200 gr nutele
100 gr nugata ili cokolade
12 komada petit keksa
1 slag

Priprema:
Ispeci i oljustiti lesnike. Umutiti belanca i secer pa kad je gotovo dodati lagano brasno i prasak za pecivo.
Formu (28 cm) obloziti papirom i posuti krupno secenim lesnikom i polako preko dodati smesu od belanaca. Peci 10 min na 180° C.

Krem:
Umutiti zumanca, secer, brasno, puding, vanilin secer i dodati u zagrejano mleko pa skuvati krem. Umutiti puter, secer u prahu i dodati u ohladjen krem. Podeliti ga na dva dela, pa u jedan deo dodati otopljenu cokoladu ili nugat, a drugi ostaje zut.

Slaganje:
Kora okrenuta sa lesniacima prema gore, premazati nutelom + izlomljeni keks + zuti krem + izlomljeni keks + krem sa cokoladom + slag.
izvor plavi.bigforumpro.com

Nema komentara:

Objavi komentar