Cheesecake sa jagodama


Sastojci
300 gr mljevene plazme ili nekog drugog keksa
200 gr margarina
100gr secera u prahu
malo arome vanilije
krema:
500gr marcapone sira
2,5dl vrhnja za slag
1,5dl mlijeka(hladnog)
100gr bijele cokolade
2kasike secera
1 zelatina
malo arome vanilije
250gr jagoda
1 preljev za torte


Priprema
1.
Keks samljeti ,a margarin drzati na sobnoj temperaturi pa dodati secer u prahu i pomjesati sa keksom dok ne dobijemo dvrdu smjesu,a ako se mrvi dodati samo malo juca soka ili cedevite i mjesati pa staviti u okrugli obruc promjera 26cm...dobro rukama poravnati i ostaviti u frizider dok pravimo kremu....
2.
Umutimo slag pa dodamo hladno mljeko i sve dobro mutiti pa dodavati marcapone sir i aromu vanilije..cokoladu istopiti u mikrovalnoj pa dodati u kremu i dalje sve mutiti..zelatinu umutimo po upustvu pa dodamo u kremu i 2 kasike secera ili ako volite sladu kremu moze i vise...sve dobro izmutiti
3.
Na koru od keksa staviti fil pa ostaviti da se stegne u frizideru,a za to vrijeme izrezati jagode pa kad se krema stegne poredati po vrhu i staviti preljev na vrh uraditi preljev po upustvu
Posluživanje
Dobro rashladiti pa posluziti..
Mozete raditi i bez jagoda al ko ih ne voli:)?
ili koristiti neko drugo voce
izvor http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar