BRZO I JEDNOSTAVNO: Bez jaja i za čas – ČOKOLADNA FANTAZIJA


Sastojci

Tijesto (šolja od 2 dl.):

– 2 šolje brasna
– 2 šolje secera
–  1/2 šolje ulja
–  2šolje jogurta
– 2 kasicice sode bikarbone
– 2 kasicice kakaoa (tamnijeg).

Preliv:

– 10 kasika secera
– 10 kasika mljeka
– 100 g. maslaca
– 100 g. cokolade


Priprema

U posudu za mucenje stavite brasno,sodu bikarbonu,i kakao.Dodajte secer,i dobro promesajte.

Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.

Pleh okrugli oblozite papirom za pecenje i sipajte masu.

Pecite na 220 °C u zag.rerni oko 30 min.
Za to vreme dok se kolac pece napravite preliv.

U posudicu stavite seckani maslac,mleko,secer,cokoladu, i mesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv a to bude brzo.

Pecen i jos vruc kolac u plehu isecite na kednake kocke i prelijte svuda sa prelivom.Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..pa uzivajte!

Ovako izgleda kolac kada ga dobrooooooo ohladite!!!!

Posluživanje

Samo da dodam ako u preliv stavite mljecnu cokoladu za kuvanje onda stavite 5 kas. secera u preliv lepse je. ;))
Izvor:  coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar